top of page

HVEM OG HVAD?

IMG_1278.jpg

Med sit opsøgende teater, André Andersen SOLO, turnere han i hele landet og spiller omkring 150 forestillinger om året.

Også som Helsingørs byvandrer han har travlt og har derfor fået Aske Ebbesen med i stalden. Ligesom Aske, har André tidligere lavet rundvisninger på Nordisk Film og Kronborg Slot.

I 2015 modtog han Helsingør Kulturpris.

André Andersen

I Helsingør, fortællingernes by, er André Andersen kendt som "manden med kasketten", byens fortæller. Han er manden bag Wordsfestivalen og Wordsaftener i Toldkammeret.

IMG_1394.jpg

Han er én af landets mest omrejste historiefortællere og har modtaget Wordsfestivalens hovedpris. Udover sine evner til at skrue en fortælling sammen, er han også en erfaren skuespiller. Ligesom André, har han tidligere fungeret som rundviser på Kronborg slot, samt Nordisk Film.

Aske Ebbesen

Kender du Wordsaftenerne i Toldkammeret, eller har du nydt fortællinger på en Wordsfestival, så ved du sandsynligvis hvem Aske Ebbesen er. Her er han ofte på scenen.

Hvad er indholdet?

Da André Andersen og hans familie bosatte sig i Helsingør i 2014, opdagede han hurtigt at byens fortællinger og hans arbejde som skuespiller og fortæller var et godt match. 

Han begyndte at udvikle byvandringer med fortællingen i centrum. Også har-jeg-hørt-fortællingerne fra værtshusene gennem 400 år. Det er blevet til en blanding af historiske facts og sandfærdige unøjagtigheder, der smelter sammen til en sanselig beskrivelse af byen som den så ud for 200, 400 og 600 år siden, og som den ser ud idag.

Historierne er de samme, uanset hvilken fortæller du kommer ud at gå med, selvfølgelig krydret med den personlighed de hver især har.

bottom of page