HVEM ?

Helsingør er fortællingernes by og her er André Andersen kendt som "manden med kasketten", byens fortæller.

Han er chefen, formanden og initiativtageren til Wordsfestivalen, Helsingørs internationale fortællefestival, Nordeuropas største.

 

Han rejser hele landet rundt med sine små, finurlige fortællinger og forestillinger om alt mellem himmel og jord, og sine refusions- og formidlingsgodkendte teaterfortællinger. (læs mere ved at trykke på knappen)

Da han bosatte sig i Helsingør med sin familie i 2014, opdagede han at byens historiske DNA og hans evne til at fortælle, var et et makkerpar med potentiale.

 

Allerede samme år, modtog han Helsingørs kulturpris og 30.000 kr for sit utrættelige arbejde med at få Helsingør og mundtlig fortælling til at smelte sammen. Hans evne til at formidle igennem fortællingen gør hans byvandringer til nogen af byens mest populære.

 

En blanding af historiske facts og sandfærdige unøjagtigheder, der er hørt på knejperne i den gamle sømandsby, smelter sammen til en sanselig beskrivelse af byen som den så ud for 200, 400 og 600 år siden, og som den ser ud idag.

Klik og læs mere om hans teaterforestillinger her:

08_Vandring_statuer.jpg

André Andersens

Forbryderkartotek:

Født :     1967

Gift :     Ja

 

Teenagere: Ja, gud bedre det!

 

Antal:     To hele, og en                      af pap!

Husdyr:    Har klaret frisag                  indtil videre.

Karriere:

2005 - nu:   Skuespiller/Fortæller

             Byvandrer

 

1990 - 2016: Publikumsopvarmer:

 

             DK har talent, Vild                med dans, X-factor,                Husk lige tandbørsten,              Danmarksindsamlingen,              Lykkehjulet,Eleva2ren,              Onside, og mange                    flere.

1980 - 2010: Teaterinstruktør

             Manuskriptforfatter