VANDRINGERNE

- 10 sjove og (u)hyggelige vandringer

Her er André Andersens ti bud på gode formidlingsture og vandringer i Helsingør by, langs Øresund, rundt om Kronborg, parken v. Marienlyst slot, etc.

Vandringerne egner sig både til private selskaber, skoler, virksomheder og ikke mindst (pause)-ture til konferencer med start fra Konventum og Hotel Marienlyst.

Du kan også booke eller arrangere Helsingør- og sømandsfortællinger uden vandring, , f.eks om overtro på havet (Fanden´ ta den albatros) eller Hamlet, fortalt på 30 minutter. En by med mange fortællinger, giver mange muligheder. André Andersen er altid åben overfor nye ideer, skræddersyede vandringer og anderledes Helsingør-fortællinger.

IMG_5932_edited_edited

RUNDT OM KRONBORG En sti skærer sig ind imellem Kronborg Slot og Øresund, Helsingørs to hovedpersoner. På denne smukke tur deler André ud af anekdoter og fortællinger om både slottet og sundet. Om Shakespeares bitre prins, Erik af Pommerns træfsikre kanon, Caroline Mathildes fangenskab, Svenskerkrige og Englandskrige, Kongelige pirater, en slumrende kæmpe og skjulte jøder i fiskerbåde. Der er nok fortællinger at ta´af, på denne smukke vandring rundt om Kronborg. (70 Min)

kulturjagt 1MB_edited

HELSINGØR-FORTÆLLINGER: - Krudt, kugler og koen på første. En abe med en barbérkniv, en ko på første sal, skeletter under brostenene, en uheldig bøddel, spyttende munke, en færgemands helteaktion, og en kanonkugle i væggen - er mulige beretninger i Helsingørs gader, når André Andersen byder på anekdoter og sandheder fra fortællingernes by; Helsingør. En har-jeg-hørt-vandring igennem byens gader. (60 min)

ANEKDOTISK VÆRFT-TIL-VÆRTSHUS-VANDRING Tag med på en tur igennem Helsingør sammen med værftsarbejderen Poul. I går besøgte han alle værtshusene, og i dag har han bryllupsdag. Og et sted på ruten har han forlagt bryllupsgaven til sin kone, så nu må han vandre dødsruten igen. André fortæller den fiktive fortælling om Poul og krydrer den med fortællinger fra værtshuse og knejper, som engang var - og stadig er - i Helsingør.

IMG_5960_edited_edited

HELSINGØR SHORT CUT På et kvarter fortæller André Andersen shortcut-versionen af Helsingørs sundtoldshistorie, foran vægmaleriet i Sct Annagade og det er med den farverige pensel! Hør om kongen der skaber Sundtolden og ender som sørøver // om fæstningen Krogen der bliver til slottet Kronborg // om skøgerne på knejperne // kongens vilde fester // Og selvfølgelig den berømte prins med kraniet i hånden - og ikke mindst ved du hvem Lars Bache er når du bevæger dig videre! (15 min)

Yorrick

HAMLET FASTFOOD André Andersen vil på en halv time sætte scenen og fortælle det store drama, der har fået Helsingør på verdenskortet. Han fortæller og spiller sig igennem de mange roller og de spektakulære dødsfald med humor og drama og stor respekt for Shakespeares mesterværk, omend det er Hamlet i fastfood-version! Dramaet udspiller sig på en udvalgt location: I en mørk kælder, i klostergården, med udsigt til Kronborg eller i et konferencelokale. (30-40 min)

IMG_6819-1-1024x768_edited

MARIENLYST PAUSETUR Skal deltagerne ha´ luft til hjernen på personaledagen, så tager André dem gerne med på en 35-40 minutters vandring rundt om Marienlyst Slot, fem minutter fra Hotel Marienlyst. Med udsigt over Øresund får du en underholdende lynvandring der giver deltagerne et smil på læben og samtidig et sjovt billede af Helsingørs historie, både den sande og den som Shakespeare har skabt! Smil, fortælling og luft til hjernen, få minutters gang fra din konference. (40 min)

IMG_5509_edited

KIRKEGÅRDENS FORTÆLLINGER En tur rundt på Helsingør kirkegård er en kæmpe oplevelse. Med André ved roret bliver det en blanding af historiske fortællinger og historiefortællinger, inspireret fra gravenes udseende og faktuelle oplysninger. På denne anderledes stå- og gå-fortælling, hører du om de franske soldaters skæbne, om dengang gravpladsen var for smuglere og kreaturer, om spøgelserne og al det som en fortæller gerne vil dele på en kirkegårdstur! (75 min)

DSC_1384_edited

FORMIDLINGSVANDRING - Skolebørn Især mellemtrinnet har stor glæde af denne vandring , hvor historieundervisningen er lidt anderledes end normalt. André fortæller med store armbevægelser om det historiske Helsingør, så man kan se det hele for sig. Om Sundtolden, om drengen Bugislav der bliver dansk konge, om den uheldige bøddel, om Dyveke og Chr II, om den fiktive prins med kraniet i hånden, etc. Der vil være masser af snak og inspiration at tage med tilbage i klasselokalet. (70 min)

AA_øresund_edited_edited

FORTÆLLINGER FRA ØRESUND - Start og slut ved Konventum (LO-skolen). Velkommen til en vandring på kanten af Øresund hvor man kan smage saltvandet og lugte krudtrøgen. Vi går både oppe med udsigt og nede ved vandkanten og høre fortællinger fra Kullen, Kongelige pirater, natture til Sverige under besættelsen, vulgære Kronborgfester, en bitter prins og drengen Bugislav der pludselig blev dansk konge. Alt sammen med Øresund i hovedrollen. (Konventum-kaffe kan tilkøbes efter) (90 min)

Photo 17-03-12 12.48.14_edited

HOLGER DANSKE I KASEMATTERNE - Skolebørn Dybt under Kronborg slot sidder Holger Danske og sover. Men kender du egentlig til nogen af hans heltebedrifter, fra dengang han var vågen. Tag med tilbage til dengang seks feer skænkede ham hans evne ved hans fødsel, hør om venner og fjender og de store dueller og Holgers krigslist, altsammen inspireret fra de gamle sagn om den danske kæmpe der blev bannerøfrer i Kejserens hær - altsammen fortalt i Kasematternes mørke. (50 min)

// Kontakt: André Andersen // Tlf 40309594 // mail: solo@andreandersen.dk

Helsingør byvandring

  • w-facebook

Samarbejdspartnere:

Visit Nordsjælland, Museerne Helsingør, Destination Helsingør, Toldkammeret, Kulturværftet, Helsingør kommune, Sundtoldsmarkedet, Knejpefestival, Helsingør teater, WORDSDENMARK